terug bij af
Door: yrosendahl
Blijf op de hoogte en volg yuri
16 Februari 2011 | Vietnam, Hanoi
na wat gekloot in laos zijn we nu weer in vietnam. Voor de mensen die het nog weten zuid vietnam hebben we al gehad en nu gaan we noord vietnam bekijken.
De laatste week of twee gaan we chillen op het strand in de zon en een beetje shoppen want dat kan goed in vietnam. (hier is alles goedkoper dan in de rest van azie).
Maarja we zijn allebei opgelucht laos te zijn ontsnapt. Voor alle mensen die het ons hebben aangeraden en hebben gezegd dat de mensen er aardig waren. Vertel me nu maar eens waar die zouden moeten zijn. Ik heb alleen maar problemen gehad met de mensen daar en ik ben nu al een tijdje in azie. Ik heb verder nog nergens gezeik gehad maar laos is echt het toppunt van asociaal. De mensen zijn niet bereid om je te helpen en het kunstje ik spreek geen engels tenzij ik iets van je wil kennen ze allemaal.
Het land is verder prachtig daar kan ik niet over zeuren en we hebben een paar hele mooie dagen gehad. Maar we hebben dan ook alleen maar de toeristische plaatjes gehad. Niet dat ik zou weten hoe je ergens anders komt want daarmee is niemand bereid je te helpen. Echt heel erg jammer want we hadden de grootste plannen in laos.
We kwamen er na twee dagen eigenlijk al achter dat de mensen hier vooral de mannen dus een licht temperament hebben. ze zijn eigenlijk gewoon heel snel agresief. Niet zo zeer boos of teleurgesteld nee dat slaan ze allemaal over ze worden gelijk agresief.
We hebben het overleefd maar zijn dus wel bijna twee weken eerder naar vietnam vertrokken. Ik kan niemand aanraden om naar laos te gaan. Maar om positief te blijven 'misschien hebben wij gewooon pech gehad'.
Ik ben heel erg blij dat we in vietnam zijn ik vind dit een geweldig land. De mensen werken hier hard en zijn niet half zo vies of lui als in de rest van azie (wel lelijk maar je kan ook niet alles hebben). We zijn nu anderhalve dag in 'Hanoi' de officieele hoofdstad van het land. We zijn niet naar de bekende 'sights' geweest maar hebben hier een beetje rondgeslenterd. Het is hier voor onze begrippen echt heel koud (zo een 13graden). en het regent/miezert de hele dag door.
maar we hebben twee hele lelijke truien gekocht om ons van warmte te voorzien. Iemand waarmee ik al een tijdje op reis ben ziet er echt niet uit :P
Morgen gaan we naar 'cat ba'. Dit is een eiland met een nationaal park en een dorpje van waaruit je trips naar 'halong bay' kunt maken.
Zo gaan we de eerst paar volgende dagen dus vullen het is verder moelijk te plannen wat we gaan doen. Alle plaatsjes in Vietnam staan op de werelderfgoedlijst dus dat heeft hier geen waarde meer. En verder moeten we maar zien hoe lang we dit koude weer uithouden. Volgens mij wil iemand (die niet ik is) zo snel mogenlijk naar de zon zee en het strand!
In het kort we vermaken ons prima en gaan nog een super mooie laatste maand tegemoet!
schat als je dit leest ik heb het niet over jou hoor je ziet er prachtig uit in je warme gele winnie de pooh trui!
16 Februari 2011 - 14:36
Ineke:
Ach kun je alvast wennen aan het nederlandse weer! -
16 Februari 2011 - 18:13
Pascale:
Hee uhh wel een beetje lief zijn voor dat meisje waar je zo een tijdje mee op reis bent! Anders kom ik je halen =D
Njaa eigenlijk neem ik me zus wel gewoon mee en mag jij dan daar blijven! -
16 Februari 2011 - 21:15
Chavah:
ik zou ook een temperamentje krijgen van al die gekke toeristen die wel geld hebben, maar niks uit willen geven ;) ennuh waar zijn die foto's van die truien dan? laat ons ook eens lachen gieren en brullen! -
16 Februari 2011 - 21:59
Ria:
ik reageer nu even op hotmail -
24 Februari 2011 - 13:32
Oma Hannie :
wat jammer dat jullie het zo koud en nat hebben nou het is hier ook geen voorjaar hoor gisteren 23 Febr hadden we zelfs nog een sneeuwbuitje hoe vind je dat? Genieten jullie nog maar een paar weekjes want daarna begint .de harde werkelijkheid weer.Veel plezier en tot kijk Oma -
10 April 2011 - 07:53
Jeroen:
Echt heel bizar. Wij hadden juist precies de tegenovergestelde ervaring. Eindelijk een land waar je niet door iedereen wordt lastig gevallen, vriendelijke mensen en relaxte prijzen